Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

Waarom jouw inbreng?

De gemeente Brecht wil het uitgebreide aanbod aan opvang en vrije tijd in de gemeente nog beter afstemmen op de noden van alle kinderen en gezinnen. Zo krijgen kinderen alle kansen om zich te ontplooien, kunnen ouders werk, opleiding en gezin combineren en voelt elk gezin zich welkom in onze gemeente.

We zullen samenwerken met diverse partners zoals de dienst vrije tijd, het onderwijs, buitenschoolse (kleuter)opvang, ouders en kinderen om een lokaal beleid rond buitenschoolse opvang en kinderen uit te tekenen. Tijdens dit participatieproject gaan we in gesprek met adviesraden, verenigingen en scholen en luisteren we naar de stem van kinderen, jongeren en (groot)ouders. Zo komen we tot een gedragen visie en beleid.

In dit traject vinden we de stem van kinderen, jongeren en hun ouders essentieel. Wat vind jij van de opvang in Brecht? Waarom ben jij of zijn je kinderen wel of niet aangesloten bij een vereniging of andere vrijetijdsactiviteit? Sluit vrije tijd vlot aan na school of is het vaak een hele puzzel?

Met jouw antwoord op deze en andere vragen gaan wij aan de slag. Geef jouw mening ten laatste op 19 oktober 2023. De vragenlijst is op maat van kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en (aanstaande) ouders of grootouders.

Deel op facebook
Deel op twitter