Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Mijn ideale bib

een bib die er is voor alle mensen die graag willen deelnemen aan het bibleven

Voor welke bibliotheek is jouw bijdrage van toepassing?

Bibliotheek Brecht

Wat maakt de bib aantrekkelijk voor jongeren?

boeken en computermogelijkheden op hun niveau en interesse. jongeren in de ruime zin : verschillende mogelijkheden buiten interesse , meer pictogrammen gebruiken ,voor iedereen begrijpbaar . Oog hebben voor dyslexia en andere handicaps, deze mensen kunnen ook lezen , maar hebben daar ondersteuning voor nodig. Ook voor jongeren met andere handicap zoals bijv : autisme . in de bib is het stil , dat is al een pluspunt , overzichtelijk , duidelijk geeft hen rust en minder prikkels.

Wat maakt van de bib een ontmoetingsplek?

Een bib die er is voor iedereen ! duidelijke picto's gebruiken , beelden zeggen meer dan woorden . Naar slechtzienden toe , die luisterboeken of andere zaken kunnen ontlenen , de mogelijkheid geven om zo zelfstandig mogelijk of met de nodige ondersteuning aan het bibleven deel te nemen . ook de omgeving van de bib is belangrijk : waar blijf ik met mijn afval ? Zwerfvuil vermijden .

Wat is je mening over het huidige aanbod van de bib?

ik ben door omstandigheden al een tijd geen lid meer , maar ga het zeker opnieuw worden . ik denk dat het huidige aanbod een heel goed aanbod is.

Welke boeken of andere materialen ontbreken nog in onze bib?

Misschien eenvoudige boeken : eenvoudig kookboek met prenten die iedereen ( of toch velen ) kunnen hanteren. Duidelijke picto's ? Materialen of wegwijzers voor slechtzienden , blinden ...