Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Mijn ideale bib

Hoe ziet jouw ideale bib eruit?

11
0

Deze ideeën werden reeds ingediend

Willekeurig
Populair
Recent
een plaats waar men rustig kan lezen/studeren maar ook met een aparte plaats waar lezers ideeën kunnen uitwisselen over boeken/films.
NVT (ik ben 64)
Helene S.
0 0
lees meer
Een bib is voor mij een plek waar ‘taal’ in de ruime zin van het woord centraal staat en deze in al haar vormen kan beleefd en aangeboden worden.
* voor jonge kinderen: mogelijks in samenwerking met partners (iko, jeugddienst en monitoren ) aanbod van knutselen rond een boek/thema *voor tieners: voorzien van ruimte waar ze Max per 2/3 een visueel materiaal kunnen bekijken * de ruimte en mogelijkheid om muziek/audio te beluisteren
Vera D.
0 0
lees meer
Meerdere leesruimtes met comfortabele zitplekken. Boeken op een bepaalde hoogte zodat ze voor iedereen bereikbaar zijn en de titels leesbaar zijn
Persoonlijk denk ik dat de bib momenteel niet echt aantrekkelijk is voor jongeren. Het probleem deze dagen is al dat de jongeren al niet meer graag lezen. Het vaak moeilijk is om een goed boek te vinden voor jongeren die niet graag lezen. Nu komen de jongeren naar de bib omdat ze een boek moeten lezen voor school.
Natalia V.
0 0
lees meer
De bib is een plaats waar men de laatste uitgaven van boeken, in verschillende genres, kan ontlenen. Verder kan men er kranten en tijdschriften lezen.
Zij moeten hier in contact kunnen komen met alle soorten(genres) boeken zodat zij het leesplezier kunnen vinden tijdens het lezen van een boek.
hugo v.
0 0
lees meer
Een bib die licht is, waar het eenvoudig is je boeken op te zoeken. Waar de boeken niet te laag staan om de titels goed te kunnen lezen
laagdrempelig
Maurina D.
0 0
lees meer
Een warme praktische plek waar de meeste zich op hun gemak voelen.
een zithoek waar jongeren kunnen hangen en aparte afgescheiden met geluidsdichte wanden bureaus waar studenten kunnen studeren, fateuils waar ouderen kunnen zitten.. evenementen organiseren binnenin te bib of acties doen.
Mathias R.
0 0
lees meer
Een rustige omgeving met een ruim aanbod aan boeken, spelletjes en een goed advies
Het aanbod en de omgeving
Els E.
0 0
lees meer
een bib die er is voor alle mensen die graag willen deelnemen aan het bibleven
boeken en computermogelijkheden op hun niveau en interesse. jongeren in de ruime zin : verschillende mogelijkheden buiten interesse , meer pictogrammen gebruiken ,voor iedereen begrijpbaar . Oog hebben voor dyslexia en andere handicaps, deze mensen kunnen ook lezen , maar hebben daar ondersteuning voor nodig. Ook voor jongeren met andere handicap zoals bijv : autisme . in de bib is het stil , dat is al een pluspunt , overzichtelijk , duidelijk geeft hen rust en minder prikkels.
Rita S.
0 0
lees meer
Een plaats om nieuwe dingen te leren kennen, bestaande interesses te verdiepen, mensen te ontmoeten.
Vriendelijke, hulpvaardige medewerkers. Een 'eigen' plekje waar ze terecht kunnen om hun boeken te kiezen, mooie inkleding, wisselende thema's. Mogelijkheid om mee nieuwe boeken, strips, games, ... uit te zoeken voor aankoop.
Ben V.
0 0
lees meer
Een ontmoetingsplek, een plek waar mensen elkaar maar ook interessant materiaal leren ontdekken
Voor kinderen (12-) zit dat vooral het materiaal dat ze kunnen lenen om te leren hoe fijn lezen is, om informatie te verzamelen voor hun studies, om fijn mee bezig te zijn. Voor jongeren (12+) zou dit de ontmoetingsplek kunnen zijn, waar ze naast interessant materiaal ook anderen mensen moeten zijn. Een plek waar het gezellig samenkomen is, om samen te werken aan projecten, om mensen te leren ontdekken, om af te spreken met vrienden.
Els B.
0 0
lees meer
Overzichtelijke en aangename sfeer met multifunctioneel onthaal, d.i. ophalen, lezen, keuvelen, drinken met grote openingsuren en aangename setting.
geen idee
bert m.
0 0
lees meer