Mijn ideale bib

Bibliotheek Brecht

Wat is voor jou de ideale bib?

Een ontmoetingsplek, een plek waar mensen elkaar maar ook interessant materiaal leren ontdekken

Wat maakt de bib aantrekkelijk voor jongeren?

Voor kinderen (12-) zit dat vooral het materiaal dat ze kunnen lenen om te leren hoe fijn lezen is, om informatie te verzamelen voor hun studies, om fijn mee bezig te zijn. Voor jongeren (12+) zou dit de ontmoetingsplek kunnen zijn, waar ze naast interessant materiaal ook anderen mensen moeten zijn. Een plek waar het gezellig samenkomen is, om samen te werken aan projecten, om mensen te leren ontdekken, om af te spreken met vrienden.

Wat maakt van de bib een ontmoetingsplek?

Gezellige hoekjes, fijne zetels, maar ook functionele plekken waar samengewerkt kan worden, plekken waar op een normale toon praten kan & mag, maar even goed plekken waar men in volledige stilte kan werken. Aanbod van een drankje of een hapje (tegen betaling), niets groot maar het kan de gezelligheid een boost geven. Aanbod van workshops, lezingen, ... die mensen samenbrengen en waardoor mensen over de vloer komen.

Wat is je mening over het huidige aanbod van de bib?

Tevreden over huidige aanbod. Blijven focussen op boeken maar ook op ander materiaal (bv. spelletjes of hapklaar aanbod van leestassen & andere tips)

Welke boeken of andere materialen ontbreken nog in onze bib?

-